Onze wijnen

Vanzelfsprekend staan in ons wijnassortiment duurzaamheid en milieubewustzijn bij ons ook zeer hoog aangeschreven. Al onze wijnen komen van wijngaarden met de hoogst milieuverantwoordelijke processen en sociale werkgelegenheidsaspecten. Het overgrote deel mag zich zelfs 100% vegan noemen.

Concessies worden dan ook niet gedaan, ook niet tijdens transport. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van koeling gedurende de reis van oorsprong naar eindbestemming.

De herkomst van onze wijnen

De meeste van onze wijnen komen uit Nederland. Voor alle wijnen, ook die uit het buitenland, geldt dat ze afkomstig zijn van druiven die op duurzame en biologisch-dynamische wijze zijn geteeld. De meeste van onze wijnen komen uit Nederland. Voor alle wijnen, ook die uit het buitenland, geldt dat ze afkomstig zijn van druiven die op duurzame en biologisch-dynamische wijze zijn geteeld. Onze wijnen die van ver komen zijn geen ‘nieuwe wereld-wijnen’ (hoe lekker deze ook kunnen zijn!).  Voor ons geen lucht- of zeetransport van wijnen, vanwege het duurzaamheidsaspect en omdat de kwaliteit gedurende de reis niet kan worden gegarandeerd. Maar dan zijn we er zeker nog niet:  Ook het wegtransport van de wijnen die we u aanbieden moet met een zo laag mogelijke milieubelasting en CO2-uitstoot worden uitgevoerd. Tijdens het transport moet de temperatuur bovendien gelijk zijn aan die van de wijnkelder waar de flessen uit afkomstig zijn. Op die manier weten we zeker dat we u een wijn kunnen inschenken die sinds het vertrek van de wijngaard niets aan karakter en kwaliteit heeft ingeboet.

Ons bier? Nederland natuurlijk. Winterswijk? Ook! Maar wij houden de gehele Achterhoek aan als ons afname gebied. Vraag daarom naar ons wisselend assortiment streekbieren en geniet van datgeen wat echt ambachtelijk is.