Over ons

We kunnen er kort over zijn: Restaurant 1897 is opgezet voor u, liefhebber van schoonheid, gastvrijheid en heerlijk eten en drinken. Kosten noch moeite zijn gespaard om u met het juiste gevoel te kunnen bedienen. Wij brengen service met een ster, koken met gevoel en passie en staan altijd voor u klaar om u een onvergetelijke avond te bezorgen.

Restaurant 1897 staat voor lokaal, vers en verantwoord eten. Van vis tot vlees en van wijn tot bier, op onze menukaart treft u alleen producten die wij persoonlijk hebben geselecteerd bij onze leveranciers, afkomstig zijn uit de Achterhoek en omliggende regio’s in Gelderland. Samen zorgen wij voor een mooie selectie aan diervriendelijke, eerlijke en verse ingrediënten, die op een duurzame en milieubewuste wijze zijn geproduceerd.

Zowel Restaurant 1897 als het mooie Hofparken Wiltershaar waar het extra cachet aan geeft, kunnen met één woord worden samengevat: genieten.

Contactgegevens

U bent van harte welkom in ons restaurant voor lunch of diner. Wilt u reserveren of heeft u vragen over onze menukaart? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel voor meer informatie
0543 216 053

Neem contact op
reserveer@restaurant1897.nl

Kom gezellig langs
Routebeschrijving

 

Van boerderij tot Restaurant 1897

Restaurant 1897 is gevestigd in een karakteristieke boerderij die in 1851 is gebouwd door Jan Hendriks Beskers en destijds de naam Wilterdinkhaar kreeg. In de loop der jaren hebben er vele families gewoond en gewerkt. In 1897 werd de boerderij gerenoveerd en veranderde de naam in Wiltershaar.

In 2020 hebben wij de boerderij omgebouwd tot restaurant. De groene omgeving vormde de belangrijkste inspiratiebron voor de inrichting van Restaurant 1897. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van hergebruikte materialen, natuurlijke stoffen en kleuren. Daarnaast hebben wij gewerkt met lokale leveranciers en met lokale materialen. Brons, staal, eiken en natuurlijke stoffen zijn samengebracht om uw bezoek aan het restaurant van natuurlijke rust te voorzien.

Zo is het eiken, dat in het interieur is verwerkt, afkomstig uit Gelderse bossen. Als een eik dan toch om moet, en soms is dat onvermijdelijk, bieden wij het op deze manier graag een tweede leven. De oud-Hollandse tegels, die op ambachtelijke wijze zijn gemaakt, brengen een warme sfeer. Mosgroen op tafel en op kleur teruggebracht in onze zeer royale stoelen voor een aangename zit. En wat te denken van onze wijnwand? Waar vindt u nog een ouderwets bibliotheek-trap-systeem?

Wij bieden gelegenheid aan kunstenaars om hun werk te tonen. In Restaurant 1897 toont kunstenares Tonnie de Brouwer haar kunstwerken.
Bekijk haar werk ook  op www.tonnydebrouwer.nl 

Contact opnemen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.